CSR

Fra hensigter og ideer til vane og kultur

BF12 har arbejdet med CSR siden 2007. Dengang kaldte vi det ikke CSR, men bare sund fornuft. Det er samme princip, vi arbejder ud fra i dag. For uanset hvad det hedder, handler det om at tage ansvar for samfundet, miljøet, klimaet og mennesker. Det gør vi hver eneste dag på forskellig vis:

  • Vi har flere lærlinge, fordi vi ønsker at bidrage til at uddanne fremtidens dygtige folk.
  • Vi inviterer lokale folkeskoler, erhvervsskoler og andre interessenter indenfor, så unge mennesker kan snuse til en uddannelse som maskinsnedker og se hvilke fremtidsmuligheder, det kan give.
  • Vi har flexjobbere, seniormedarbejdere og mennesker med diagnoser ansat. Vores ældste medarbejder er for eksempel 75 år gammel. For os er alle mennesker på lige vilkår, og vi oplever hver dag, hvordan alle bidrager og skaber værdi, uanset alder, funktionalitet, nationalitet, køn og ansættelsesforhold.

Vi er løbende blevet anderkendt for vores arbejde, og i 2023 vandt vi SMV Danmarks ESG Front Runner-pris for vores arbejde med ESG. I 2015, 2019 og 2022 blev vi nomineret til Cabi’s CSR People Prize. 

BF12 holdet på fabrik

"Vores arbejde med CSR er en del af vores værdisæt. Det er helt naturligt for os, og vi tænker ikke rigtig over det – vi gør det bare."

Direktør Jørgen Kristensen

BF12 arbejder spraymaler træ komponenter

”I stedet for at bruge forkortelser som CSR og ESG bruger vi bare vores sunde fornuft.”

Direktør Jørgen Kristensen

Fra CSR til ESG

I dag arbejder vi ikke kun med vores sociale ansvar. Vi har taget ESG-målestokken til os og har både fokus på miljø-, social- og virksomhedsledelse.

Selvom der er kommet en ny forkortelse til, handler det stadig om sund fornuft og konkrete løsninger, der er til at forstå. For eksempel:

  • bruger vi så vidt muligt vores ressourcer fuldt ud i hele produktionen.
  • laver vi vores overskudstræ om til lister, som virksomheder kan købe.
  • har vi en destillator, så vi kan genanvende vores opløsningsbaserede spildprodukter. Nu genanvender vi det op til syv gange i produktionen, før vi kører det til kommunekemi.
  • leder vi altid efter de bedste løsninger og nye teknologier, så vi kan udnytte strøm og varme bedst muligt.
BF12 holdet på fabrik
BF12 maskiner i fabrik